Українцям обіцяють, що на заправках подешевшає бензин

1
970

Директор “Консалтингової групи А-95” Сергій Куюн повідомив, що на паливному ринку України в листопаді 2018 року спостерігається продовження зниження цін на бензин, дизельне паливо і автогаз.

Як зазначив Сергій Куюн, причиною зниження вартості пального і досі залишається різке падіння нафтових цін на світовому ринку.

“На даний момент зниження вже становить близько 1,5 гривні на літрі бензину і дизпалива… Що стосується автогазу, безумовно, він хоч і з великими затримками, але теж все одно реагує на кон’юнктуру ринку нафти. Тому, думаю, ситуація в цьому сегменті буде “охолоджуватися” разом з температурою навколишнього повітря. Тим більше, що газ сильніше ніж світлі нафтопродукти схильний сезонному фактору, і в холодну пору року різко знижується споживання цього виду палива. Тому, думаю, позначиться ще й цей фактор. Те, що автогаз будуть менше купувати, це теж все-таки “приб’є” ціни “, – спрогнозував експерт ринку нафтопродуктів.

Відзначається, що вартість бареля нафти Brent вранці 14 листопада опустилася до 65,39 долара. Це при тому, що напередодні її продавали по 70,12 долара за барель.

Таким чином, з початку жовтня вартість нафти впала майже на 30 відсотків. На думку експертів, це найбільше зниження ціни з 2014 року.

Тим часом технічний аналітик агентства Reuters Ванг Тао прогнозує, що ціна нафти марки Brent може впасти ще більше – до 62,18-63,95 долара.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!