Уряд Іспанії назвав дату заборони дизельних і бензинових авто

0
454

Перехід на електромобілі стає трендом для країн Євросоюзу. 

Іспанія з 2040 року заборонить продаж і постановку на облік нових автомобілів, що працюють на бензині, дизельному паливі, а також гібридні автомобілі, повідомляє РБК-Україна

У кабінеті міністрів країни вирішили таким чином відмовитися від транспорту, який призводить до викидання в атмосферу вуглекислого газу. Також у 2050 році таким машинам заборонять їздити по дорогах Іспанії. Однак, поки що не уточнюється, чи стосується це тільки іспанських автомобілів, або ж заборона також торкнеться іноземців.

Також з 2023 року в усіх муніципалітетах країни з населенням понад 50 тис. Осіб повинні будуть обладнати спеціальні зони для екологічно чистого транспорту. Також на заправках буде передбачена обов’язкова установка пунктів зарядки електромобілів. 

Відзначимо, аналогічні рішення раніше прийняли в Великобританії і Франції. Також перехід на електромобілі активно лобіюють влади Данії, Німеччини, Ірландії і Голландії – в цих країнах заборона на продаж бензинових і дизельних автомобілів вступить в 2030 році. 

Ще раніше – до 2025 року – заборонять торгувати неекологічними машинами автодилерів в Норвегії. А в Грузії мають намір замінити 90% ринку авто на електромобілі до 2028 року. 

Нагадаємо, нещодавно суд зобов’язав ще два міста Німеччини обмежити рух дизельних авто. Зокрема, Кельн і Бонн з наступного року зобов’язали ввести масштабний заборона на використання дизельних автомобілів старих моделей.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!