Українські дороги можуть позбутися поворотів наліво

0
1510

Для завантажених доріг планується використовувати багаторівневі розв’язки замість поворотів. 

До двох третин аварій на трасах відбувається під час виконання лівого повороту через зустрічний потік машин. В Україні можуть обмежити проектування і будівництво лівих поворотів на ділянках доріг з інтенсивним рухом, повідомляє PolitekA . 

Про це сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

За даними відомства, до двох третин аварій на трасах відбувається під час виконання лівого повороту через зустрічний потік машин. 

«Тому в нових змінах до ДБН (державні будівельні норми, ред.) щодо автомобільних доріг загального користування плануємо обмежити пристрої лівих поворотів на ділянках з високою інтенсивністю руху і передбачити в цих місцях обов’язкове проектування різнорівневих розв’язок. Адже це дуже важливо для безпеки руху », – сказав Парцхаладзе. 

Зокрема, пропонується передбачати влаштування лівих поворотів лише на ділянках доріг з інтенсивністю до 20 тис. Автомобілів на добу. У той же час, на швидкісних трасах, дорогах категорії 1-б, з інтенсивністю руху більше 20 тис. Автомобілів – обов’язково облаштовувати різнорівневі розв’язки. 

Мінрегіон пропонує внести ці зміни до державних будівельних норм з проектування автомобільних доріг загального користування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!