Водіям почали виписувати штрафи у євро

0
713

Півмільйона гривень штрафів нарахували перевізникам, які порушили допустимі вагові норми у жовтні під час проїзду територією Рівненщини. Половина суми вже надійшла до державної та обласної скарбниць. У такий спосіб в області намагаються зберегти дороги, на модернізацію яких уряд цього року надав безпрецедентні суми.

— І це лише початок, — каже голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. — Поки що в області працюють три мобільні лабораторії зі зважування габаритного транспорту. У жовтні працівники управління Укртрансбезпеки перевірили тут 900 транспортних засобів і склали 90 актів про порушення — тобто кожен десятий їхав перевантаженим. І нарахували понад 16 тисяч євро штрафів — вагові комплекси працюють за європейськими тарифами — а це близько півмільйона гривень. Половину суми перевізники вже сплатили.

Надалі робота триватиме, стверджують у виконавчій владі краю. Адже недобросовісні водії, довідавшись про перевірки, змінюють маршрути, тож руйнують дороги та ігнорують нелегку працю дорожників. Тому вже невдовзі мобільні зважувальні комплекси розмістять на всіх головних магістралях області. Принцип простий: що більше перевантаження, то вищий штраф. Тож начувайтеся, перевізники-порушники.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!