Categories: Новини

Як поліція обманює водіїв за допомогою радарів (Відео)

Share

Знову на дорогах України з’являються старі лазерні радари TruCam. Але мало хто знає, що свідчення цих приладів поліцейський може коригувати декількома натисканнями на екран.

TruCam – радар виробництва США, але вже давно в цій країні не застосовується через похибки і наявність можливості різних маніпуляцій з результатами вимірювань.

В Україні після внесення змін у законодавство, що регламентує рух транспортних засобів на дорогах, TruCam вже почали використовувати, пише Авто 24.

Як і будь-який інший прилад TruCam має свої похибки в роботі, а також визначені умови використання та експлуатації, при порушенні яких свідчення цього приладу можуть визнаватися недійсними. Похибки TrueCam, це так званий “ефект Косинуса”, що вимагає внесення відповідних поправок.

В інструкції з експлуатації приладу TruCam, доступної в Україні, набагато менше сторінок, ніж в оригінальній інструкції з США або Великобританії. Чому ж так сталося? У “нашій” версії інструкції не вказані умови експлуатації, а також “ефект Косинуса”, таблиці перерахунку швидкості. Показання приладу змінюються в залежності від відстані між приладом і дорогою. Відповідна поправка повинна вноситися співробітником поліції і вона сильно впливає на результати вимірювання.

Якщо внести в TruCam дані, які не відповідають положенню камери щодо дороги, то результати вимірювань будуть явно не на користь водія. Тобто, співробітники поліції можуть з легкістю, буквально в кілька кліків маніпулювати показаннями приладу.

Факт внесення змін з боку поліцейських в TruCam не відображається на дисплеї і таким чином водій не зможе помітити, що його обманюють.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • Так появилась информация, что сартификация ТруКама отменена и уже хотя бы поэтому желание Авакова штрафовать по его показаниям является незаконным!

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024