Categories: Новини

Ще одна країна відмовиться від дизельних і бензинових авто

Share

Ізраїль планує заборонити всі бензинові та дизельні автомобілі з 2030 року та повністю скасувати податки на електромобілі.

Про це пише ITC.

Уряд збирається активно фінансувати будівництво нових зарядних станцій, передбачивши фінансування для 2000 нових станцій. Окрема робота проводиться з мережами паливних заправок, які агітують поступово переходити на “зелене пальне”.

В країні також збираються знизити податки і збори на електромобілі практично до нуля, з тим, щоб електричні автомобілі коштували набагато дешевше, ніж в даний момент.

Відзначимо, що план з переходу на електромобілі є частиною ще більшої стратегії щодо відмови Ізраїлю від усіх видів викопного палива, включаючи бензин, дизель і вугілля.

В останні роки в країні знайшли відразу кілька великих родовищ природного газу, які зможуть забезпечити великих споживачів енергії, включаючи промисловість і ТЕС, більш екологічним (в порівнянні з нафтою і вугіллям) видом палива.

Переломний момент очікується приблизно в 2025 році, коли за оцінкою міністерства на дорогах країни з’являться близько 177 тисяч електромобілів. Після цього масовий споживач повинен на реальних прикладах усвідомити, що володіти електромобілем легше і дешевше, ніж бензиновим або дизельним автомобілем.

У підсумку за планами уряду це має привести до вибухового попиту на електромобілі, число яких за п’ять років (до 2030 року) зросте з менш 200 тисяч до 1,5 млн штук.

Починаючи з 2030 року Ізраїль повністю заборонить імпорт бензинових і дизельних авто. Всі нові автомобілі, починаючи з 2030 року будуть виключно електричними, при цьому існуючі автобуси і вантажівки будуть масово переводити на стиснений натуральний газ власного видобутку.

Нагадаємо, про наміри повністю припинити продажі бензинових і дизельних автомобілів вже оголосили Франція, Норвегія, Великобританія, Нідерланди і Данія, а Німеччина, Китай і ряд інших країн поки просто висловили подібну готовність не вказуючи точної дати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Названо найнадійніші автомобілі Toyota у 2024 році

За останні 80 років компанія Toyota заслужила репутацію виробника одних із найнадійніших автомобілів, а її…

04.05.2024

Оновлений Geely Atlas відкрився на шпигунських знімках

Оновлений Geely Atlas сфотографували без камуфляжу. Кросовер Atlas, відомий у Китаї як Boyue L, змінив…

03.05.2024

BMW прогнозує спад продажу дизельних автомобілів

У BMW вважають, що продажі дизельних автомобілів продовжуватимуть падати. Це пов'язано з тим, що правила…

03.05.2024

Українські поліцейські отримали новенькі кросовери Mazda (Фото)

Уряд Франції виявив підтримку українській поліції, передавши силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Цей…

03.05.2024

Єврокомісія вимагає більше даних від китайських автовиробників

Європейська комісія попередила трьох китайських виробників електромобілів про те, що вони надали недостатньо інформації щодо…

03.05.2024

Як водіям у “Дії“ отримати копії документів

За допомогою функції «шеринг» ви можете надіслати в необхідні установи не тільки копії своїх документів,…

03.05.2024