Українські АЗС нахабно обманюють водіїв

0
1407

На відомій мережі АЗС не доливають пальне під час заправки авто. Про це повідомляє СтопКор.

Днями активісти ГО “Стоп Корупції” звернулись до Пустомитівської місцевої прокуратури із заявою щодо реєстрації злочину, вчиненого слідчим Личаківського відділу поліції.

Виявилось, що працівник поліції чомусь не впорався зі своїми службовими обов’язками та не вніс до ЄРДР факти порушень, які сам же зафіксував у вересні цього року.

Нагадаємо, що 12 вересня Львівський осередок “СтопКору” вже втретє виявив недолив бензину на одній із місцевих автозаправних станцій “Укрнафти”. У той день активісти провели експеримент, який видався вдалим. Вони заправили свій автомобіль на 10 літрів бензину А-95 та попросили в працівників заправки “мірник”, щоб виміряти, скільки точно рідини потрапило в бак.

Прохання викликало неоднозначну реакцію – персонал станції упродовж 4-ох годин сперечався з відвідувачами та відмовлявся надавати пристрій. Коли ж нарешті його вдалось отримати, то активісти побачили недолив бензину – на 10 літрів не вистачало близько ста грамів пального.

Припустимо, що за день на заправці проходить 1000 одиниць машин і кожна заливає по 10 літрів, якщо підсумувати, то в загальному зловмисники наживаються приблизно на 3 тисячі гривень в день або близько 90 тисяч гривень в місяць.

Варто додати, що в минулому році, за словами активістів, вони зафіксували на цій самій заправці недолив у 1,5 літра, а в книзі відвідувачів безліч скарг саме на недолив пального компанією.

Щоб засвідчити дане правопорушення, на місце події прибули представники поліції. Cлідчий опечатав та вилучив бензин в якості доказу, а також прийняв заяву про вчинення злочину. Однак, з невідомої причини, відомості про вчинення правопорушення протягом усього часу не були внесені до ЄРДР.

З цим питанням активісти звернулися до слідчого судді Личаківського ВП ГУНП у Львівській області, який зі свого боку ухвалив зобов’язати уповноважену особу внести відомості до реєстру.

Однак рішення суду теж не вплинуло на установку слідчого.

Тоді правозахисники звернулись до прокурора Пустомитівської місцевої прокуратури, де прокурор знайшов причини не реєструвати недбалість працівника поліції.

Чому правоохоронці Львівщини відмовляються виконувати свої службові обов’язки та чи будуть за це покаранні – наразі залишається загадкою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!