В поліції назвали допустимий рівень проміле для водіїв на дорогах

Час читання: < 1 хв.
0
В поліції назвали допустимий рівень проміле для водіїв на дорогах

У 2023 році було внесено зміни до правил, що регулюють визначення допустимого рівня вмісту алкоголю для водіїв. Однак не всі автолюбителі про це знають. Представник поліції розповів у розмові з журналістами, що змінилося, наголосивши, що тепер поліцейські мають право направити на медогляд, навіть якщо апарат під час перевірки не показує наявність спирту.

Що ще відомо

Відповідно до українського законодавства, дозволений вміст алкоголю в організмі водія становить 0,2 проміле. При наявності алкоголю в організмі 0,3 проміле в Україні водій може отримати штраф від 17000 грн. до 51000 грн з позбавленням права керування від 1 до 10 років. Якщо взяти чоловіка із середньою вагою 80-90 кілограм, такий показник може бути отриманий через одну годину після того, як буде випито 50 г горілки або коньяку, 0,5 літра пива або двісті грам сухого вина.

За новими правилами, навіть якщо апарат не показує наявність алкоголю, співробітник поліції все одно може направити автовласника на медогляд, якщо він виявляє ознаки неадекватної поведінки. Таким чином, необхідність проходити обстеження може з’явитися у будь-якого автовласника, який, на думку співробітника поліції, може бути у нетверезому стані. При цьому навіть немає значення, що апарат показує допустимі значення. Зроблено це з метою підвищення безпеки на дорогах та запобігти можливості виникнення аварійних ситуацій.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!