Отримання водійського посвідчення в Україні стане складнішим

Час читання: < 1 хв.
0
Отримання водійського посвідчення в Україні стане складнішим

В Україні планують ускладнити процедуру складання іспитів на водійські права як частину боротьби з корупцією. Згідно з інформацією wheel-news.com, головним нововведенням стане обов’язкове відео- та аудіозаписування всіх етапів іспиту. Для теоретичної частини в аудиторіях встановлять камери та мікрофони, щоб усунути можливість маніпуляцій, які були поширені раніше.

Практичний іспит, особливо на категорію «В», тепер фіксуватиметься за допомогою камер з оглядом на 360 градусів. Це дозволить записувати як кандидата, так і екзаменатора, з метою уникнення фальсифікацій. Також розмови в салоні транспортного засобу будуть записуватись і автоматично надсилатись на сервер, щоб запобігти втручанню в результати.

За даними Головного сервісного центру МВС, з початку 2024 року вже провели понад півмільйона практичних іспитів, і лише 23 % кандидатів склали їх з першого разу. Якщо кандидат не впорався із практичною частиною, повторно спробувати можна буде не раніше, ніж через 10 днів, починаючи з наступного дня після невдалого іспиту.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!