Tesla не зможе випускати більше 2500 одиниць Cybercab на рік

Час читання: < 1 хв.
0
Tesla не зможе випускати більше 2500 одиниць Cybercab на рік

Глава компанії Tesla Ілон Маск на презентації безпілотного таксі Cubercab заявив про намір компанії випускати цей електромобіль у великих масштабах. Проте плани Tesla можуть зіткнутися з низкою бюрократичних труднощів. Як повідомляє Bloomberg, чинне законодавство у США обмежує виробництво такого транспорту до 2,5 тисяч одиниць на рік.

Що ще відомо

Щоб розпочати серійне виробництво Cybercab, Tesla необхідно отримати дозвіл від національного регулятора NHTSA — Національної адміністрації безпеки дорожнього руху. Навіть у разі схвалення на виробництво електромобіля обсяги його випуску будуть вимушено обмежені. Такий ліміт встановлений існуючими нормами для автомобілів без традиційних засобів керування, при цьому Tesla Cybercab немає ні керма, ні педалей.

На думку фахівців агентства, для того, щоб Tesla змогла запустити масове виробництво свого безпілотного таксі, необхідно буде внести зміни до чинного законодавства на федеральному рівні, що може вимагати погодження в Конгресі.

Реклама

Крім того, компанії, можливо, доведеться отримувати дозволи на експлуатацію безпілотника від влади кожного штату, де планує пропонувати модель Cybercab. На презентації було заявлено, що виробництво роботаксу стартує не пізніше 2027 року, проте Tesla досі не звернулася до NHTSA за сертифікацією Cybercab, а цей процес зазвичай потребує значного часу, особливо у сфері безпілотників.

Раніше як експерти, так і інвестори висловлювали сумніви щодо успішності задуму компанії. Аналітики зазначили, що Tesla не надала чітких планів, а реакція інвесторів викликала зниження акцій компанії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!