Categories: Новини

Бензин знову подорожчає: названо головну причину

Share

Ще на гривню, а то й дві подорожчає бензин упродовж жовтня – такі прогнози українських експертів. Як йдеться в сюжеті «5 каналу», причина підвищення вартості – світове підвищення цін на нафту.

Нині ж буквально за кілька дні літр автомобільного пального зріс у ціні в середньому на 50 копійок. Середня вартість популярного бензину а-95 зараз становить 34 гривні. Лише за останні три дні 95-ий здорожчав майже на сорок копійок.

Власники автозаправних станцій розводять руками і знову звинувачують світові ринки. Фахівці ж попереджають, що є підстави чекати подальшого здорожчання бензину та дизпалива.

“Якщо нафта залишиться на рівні 85 доларів за барель – можемо побачити ще одну гривню в ціннику на стелі. Якщо прогнози справдяться і нафта перевалить за 90 доларів – ще плюс п’ять доларів за барель – то можемо побачити і 35 і 38 за літр бензину”, – пояснює комерційний директор ПАТ “Укргазвидобування” Сергій Федоренко.

Слідом за бензином ціни можуть підскочити на газ для автомобілів, впевнені експерти. В антимонопольному комітеті вивчають ситуацію. За словами державного уповноваженого Валерія Полюховича, вартість бензину могли й навмисно підвищити, внаслідок змови кількох компаній.

“Під тенденцією до зростання цін можливі різні антиконкурентні практики. Тобто це антиконкурентні узгоджені дії гравців ринку. Тобто у вересні місяці 2018 року нами таких випадків не виявлено”, – каже державний уповноважений Антимонопольного комітету України Валерій Полюхович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

У Кабміні готують нові правила для водіїв – заборонять продавати авто

Українцям готують зміни правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Зокрема, пропонується запровадити норму, яка…

04.05.2024

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class. Розробка "батарейної" версії позашляховика пояснюється "стратегією зниження ризиків". Керівник…

04.05.2024

Red Bull розсекретив дату дебюту власного гіперкара RB17

У 2025 році після 19 років роботи гоночна команда Red Bull Racing втратить свого геніального…

04.05.2024

Представлений новий недорогий кросовер від Cupra (фото)

Модернізований кросовер Cupra Formentor 2025 модельного року представили під іміджевим брендом, який компанія SEAT створила…

04.05.2024

Без цих документів за кермо не можна: українським водіям загрожують серйозні штрафи

Українські водії перед поїздкою мають бути дуже уважними. Необхідно перевірити, чи є при собі три…

04.05.2024

Hyundai відкликає понад 13 000 автомобілів через дефект вихлопної системи

Компанія Hyundai заявила про рішення відкликати 13500 авто для усунення несправності, відповідно до інформації від…

04.05.2024