Знайшли винних в занепаді українського автопрому

0
485

В українських виробників виникають труднощі через преференції для іноземних виробництв: зокрема, пільгове ввезення імпортних транспортних засобів негативно впливає на стан українського автовиробника, пише mashyna.com.ua.

Про це сьогодні під час ранкового засідання Верховної Ради України заявив народний депутат України Михайло Хміль.

Народний депутат звернув увагу на проблеми, які має львівське підприємство «Електрон», яке виготовляє електротранспорт, та інші українські виробники.

Михайло Хміль пояснив, що труднощі в українських виробників виникають через певні преференції для іноземного виробництва, зокрема, йдеться про пільгове ввезення імпортних транспортних засобів у межах окремих угод та протоколів, що негативно впливає на стан українського автовиробника.

«Вигравати у чесній економічні боротьбі, розраховуючи виключно на власні сили з іноземними виробниками, які мають державну підтримку своїх країн, та ще й податкові пільги, гарантовані нашою державою, просто неможливо», – вважає народний депутат.

Михайло Хміль пояснив, що, попри те, що Україна вийшла зі складу СНД, досі залишаються нерозірваними і чинними певні угоди та протоколи, зокрема, договір про зону вільної торгівлі країн СНД. Відповідно до цього документу, без сплати мита до України ввозять білоруські МАЗи та комплектуючі до них.

Депутат наголосив, що, якщо держава не може надати підтримку вітчизняному виробнику, то має забезпечити хоча б рівні конкурентні умови з підприємствами іноземних країн. Михайло Хміль закликав ВРУ та уряд взяти таку ситуацію під контроль і виправити прогалини у законодавстві, а також провести ревізію усіх чинних угод.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!