BMW погіршила прогноз на 2024 рік, і на те є дві причини

Час читання: < 1 хв.
0
BMW погіршила прогноз на 2024 рік, і на те є дві причини

BMW погіршила свій прогноз на 2024 рік, і ось причини. В офіційному прес-релізі компанії зазначено, що основною причиною є дефект інтегрованих гальмівних систем (IBS), через який BMW була змушена призупинити постачання та відкликати 1,5 мільйона автомобілів. Ця відкликальна кампанія і затримка відвантажень призвели до значних витрат для автовиробника. Іншою причиною погіршення прогнозу стало ослаблення попиту на нові автомобілі на одному з найбільших ринків.

Згідно з оцінками BMW, витрати на фоні зупинки поставок і масштабної відкликальної кампанії у третьому кварталі 2024 року можуть досягти дев’ятизначних сум. Операційна маржа очікується на рівні близько 4%, хоча раніше прогнозувалося 8-10%.

Окрім того, оголошення про відкликання призвело до падіння акцій компанії: у вівторок їх вартість знизилася на 8,3%, а з початку 2024 року акції подешевшали на 29,4%.

Реклама

BMW також спостерігає зниження попиту на свої автомобілі в Китаї, що є ключовим ринком. Споживчий попит у КНР залишається слабким, незважаючи на державні заходи підтримки та стимулювання продажів.

В умовах цих проблем BMW очікує, що результати за 2024 рік будуть нижчими, ніж у 2023-му, хоча раніше компанія прогнозувала “невелике зростання” продажів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!