З 2025 року в автомобільне паливо додаватимуть 5% біоетанолу

Час читання: < 1 хв.
0
З 2025 року в автомобільне паливо додаватимуть 5% біоетанолу

Ця зміна знаменує початок нової ери для паливної промисловості України і в майбутньому можна очікувати нових ініціатив у сфері біоетанолу.

З 1 травня 2025 року український ринок пального зазнає значних змін. Після прийняття Верховною Радою закону №3356-д 4 червня 2023 року, бензин буде зобов’язаний містити не менше 5% біоетанолу. Цей екологічно чистий компонент, виготовлений з сільськогосподарських сировин, стане важливим кроком до зменшення залежності від викопних палив.

Цей крок вплине на ринок пального, підвищивши роль сільськогосподарського сектору, який буде постачати біоетанол. Хоча інші країни, такі як Бразилія та Індія, вже використовують більший відсоток біоетанолу, Україна робить перші кроки у цьому напрямку.

Реклама

Щоб підтримати ці зміни, компанія ОККО Груп будує новий завод з виробництва біоетанолу. Очікується, що проект, частково профінансований кредитом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у розмірі 60 мільйонів євро, дозволить зменшити викиди парникових газів на 70% порівняно з традиційними видами пального.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!