Новини

Ford підтвердив можливу відмову двигуна у 90 тисяч нових машин

Share

Ford оголосив про можливі проблеми з двигунами у 90 тисячах нових автомобілів. Серйозні несправності силових агрегатів спонукали компанію ініціювати кампанію відкликання. Дефект виявлено у турбодвигунах EcoBoost об’ємом 2,7 та 3,0 літра, які встановлювалися на моделі Ford F-150, Bronco, Explorer та Edge, а також Lincoln Aviator та Nautilus. Усього кампанія відкликання торкнеться 90 736 автовласників, і проблема знову пов’язана з впускними клапанами.

Два роки тому Ford вже проводив розслідування щодо турбодвигунів EcoBoost 2.7, але тоді до відкликання не дійшло. Тільки зараз, після того як у відкритій базі Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США (NHTSA) накопичилося 328 скарг від клієнтів і 487 гарантійних претензій, а на 809 автомобілях двигуни були замінені за гарантією, компанія вирішила діяти.

Через виробничий дефект структура клапанів при нагріванні змінюється: тарілка може відламатися, потрапити в камеру згоряння і вивести двигун з ладу. Розслідування показало, що з жовтня 2021 року Ford перейшов на інший сплав, тобто проблема стосується лише автомобілів, вироблених раніше. Проте компанія не поспішає проводити превентивну заміну двигунів: дилери лише перевірять двигуни під навантаженням.

Ford стверджує, що більшість клапанів, які могли відламатися, вже вийшли з ладу. Для забезпечення споживчих прав, на автомобілі з групи ризику було продовжено гарантію: якщо двигун відмовить протягом 10 років або 240 тисяч кілометрів пробігу, його замінять безкоштовно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Ford

Останні записи

Поліція США почала евакуювати довільні Tesla

Поліція в США почала евакуювати автомобілі Tesla для розслідувань, і ось чому. У Каліфорнії правоохоронні…

09.09.2024

Компанія Renault розкрила дату прем’єри дешевого кросовера Bigster

Найбільший кросовер в історії Dacia буде представлений на Паризькому автосалоні, який відкриється 14 жовтня цього…

09.09.2024

Названо 12 автомобільних марок, які варто уникати

У міру перегріву ринку вживаних автомобілів, покупці дедалі частіше шукають надійні моделі. Однак широкий асортимент…

09.09.2024

Skoda Kushaq готується до серйозного оновлення (фото)

Компактний позашляховик Skoda Kushaq, призначений для індійського ринку, готується до значного фейсліфтингу. Шпигунські фотографії демонструють…

08.09.2024

Нова вантажівка Volvo може проїхати до 600 км без зупинки

Шведський автоконцерн Volvo представив новий флагманський електричний тягач, який відзначається вдвічі збільшеним запасом ходу порівняно…

08.09.2024

В Україні помітили авто з незвичними номерами

У Львові помітили BMW X5 з незвичайним номерним знаком. Про це повідомляє "Четверта студія", посилаючись…

08.09.2024