Ford підтвердив можливу відмову двигуна у 90 тисяч нових машин

Час читання: < 1 хв.
0
Ford підтвердив можливу відмову двигуна у 90 тисяч нових машин

Ford оголосив про можливі проблеми з двигунами у 90 тисячах нових автомобілів. Серйозні несправності силових агрегатів спонукали компанію ініціювати кампанію відкликання. Дефект виявлено у турбодвигунах EcoBoost об’ємом 2,7 та 3,0 літра, які встановлювалися на моделі Ford F-150, Bronco, Explorer та Edge, а також Lincoln Aviator та Nautilus. Усього кампанія відкликання торкнеться 90 736 автовласників, і проблема знову пов’язана з впускними клапанами.

Два роки тому Ford вже проводив розслідування щодо турбодвигунів EcoBoost 2.7, але тоді до відкликання не дійшло. Тільки зараз, після того як у відкритій базі Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США (NHTSA) накопичилося 328 скарг від клієнтів і 487 гарантійних претензій, а на 809 автомобілях двигуни були замінені за гарантією, компанія вирішила діяти.

Через виробничий дефект структура клапанів при нагріванні змінюється: тарілка може відламатися, потрапити в камеру згоряння і вивести двигун з ладу. Розслідування показало, що з жовтня 2021 року Ford перейшов на інший сплав, тобто проблема стосується лише автомобілів, вироблених раніше. Проте компанія не поспішає проводити превентивну заміну двигунів: дилери лише перевірять двигуни під навантаженням.

Реклама

Ford стверджує, що більшість клапанів, які могли відламатися, вже вийшли з ладу. Для забезпечення споживчих прав, на автомобілі з групи ризику було продовжено гарантію: якщо двигун відмовить протягом 10 років або 240 тисяч кілометрів пробігу, його замінять безкоштовно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!