Поліція США почала евакуювати довільні Tesla

Час читання: < 1 хв.
0

Поліція в США почала евакуювати автомобілі Tesla для розслідувань, і ось чому. У Каліфорнії правоохоронні органи регулярно використовують електромобілі Tesla Ілона Маска через функцію кругового огляду, яка записує відео постійно. Якщо авто може бути свідком злочину або ДТП, поліція виписує ордер на буксирування для аналізу відеоданих. Власників можуть повідомляти про це вже після події.

Президент Асоціації поліцейських Річмонда (Вірджинія, США) підтвердив, що поліцейські дійсно шукають відеоматеріали з електромобілів Tesla. У більшості випадків вдається отримати згоду власників на місці, без необхідності буксирування. Однак, коли знайти власника Tesla неможливо, поліція може евакуювати автомобіль, якщо терміново потрібно перевірити відео для розслідування.

Зокрема, в липні та серпні 2024 року поліція Окленда (Каліфорнія) тричі намагалася відбуксирувати Tesla, щоб отримати дані для розслідування серйозних злочинів. Юристи відзначають, що подібні дії можуть зачепити випадкових осіб лише через те, що їхній автомобіль опинився на місці події.

Реклама

Подібна ситуація виникла з безпілотними авто Waymo, які також оснащені камерами з постійним записом. Однак у випадку з Waymo поліція зверталася до компанії-власника, тоді як Tesla належать приватним особам, що може створювати незручності для власників.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!