Автовласникам повідомили, коли на АЗС в Україні зростуть ціни

Час читання: < 1 хв.
0

В Україні у вересні 2024 року, незважаючи на підвищення акцизів на паливо, очікується, що ціни на бензин і дизель залишаться стабільними. Експерт паливного ринку Дмитро Льоушкін вважає, що зростання цін на бензин може початися лише у жовтні цього року, пише today.ua.

За словами Льоушкіна, навіть у жовтні 2024 року не обов’язково слід очікувати на підвищення цін на бензин, оскільки існують певні фактори, які можуть вплинути на ситуацію. По-перше, ціни на нафту на світових ринках мають тенденцію до зниження. Це може компенсувати ефект від підвищення акцизів на паливо в Україні.

Експерт не надав конкретних цифр щодо вартості бензину і дизельного пального в Україні на жовтень 2024 року. Він зазначив, що робити точні прогнози поки рано, оскільки багато що залежить від рішень країн ОПЕК щодо видобутку нафти. Якщо деякі країни ОПЕК збільшать видобуток, це може призвести до зниження цін на нафту.

Реклама

Що стосується вересня, то, за прогнозом Льоушкіна, в цьому місяці ціни на бензин і дизель в роздробі зростати не будуть. Це пояснюється тим, що трейдери мають значний запас пального, придбаного за старими акцизами. Проте автогаз подорожчає, оскільки акциз на скраплений газ зріс більше, ніж на бензин і дизель. Додатково, в Україні обмежені можливості для зберігання зрідженого газу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!