Мережа АЗС вирішила «порадувати» водіїв і різко підняти ціни на пальне

0
964

Нафта на світовому ринку продовжує дорожчати, барель марки Brent тепер оцінюють в $82. Експерти прогнозують зростання до $100 до кінця року, що незмінно сприятиме подальшому зростанню цін на нафтопродукти, в тому числі в Україні.

Автоцентр інформує, що подорожчання бензину, газу і дизельного палива продовжиться, – повідомляє mashyna.

Днями деякі мережі АЗС підвищили ціни на бензин і дизель на 0,5-1 грн/л, на деяких станціях вартість бензину А-95 досягла 34 грн/л. Директор «Консалтингової групи А-95″ Сергій Куюн очікує подальшого зростання: «Якщо нафта буде коштувати $100 за барель, літр бензину А-95 може подорожчати до 38,40 грн, а дизельного палива – до 36,5».

«Якщо перерахувати вартість палива за курсом на українських заправках і європейських, то ми отримаємо ціни приблизно на рівні європейських країн. Але у нас акцизи на паливо значно нижче, ніж в Європі, а значить, наші компанії заробляють більше європейських, що дає можливість роздрібним операторам формувати програми лояльності», – говорить директор науково-технічного центру» Психея «Сергій Сапегін, натякаючи на додаткові націнки, що вводяться українськими компаніями.

Також складним питанням залишається якість палива на українських АЗС. Незважаючи на те, що в ході недавнього дослідження, проведеного «Союзом споживачів України» і «Міжнародною академією стандартизації», лише в одній з п’яти популярних мереж АЗС якість А-95 виявилося незадовільним (октанове число склало 94,7), проблеми з дизельним паливом знаходять більш серйозний характер. У тій же мережі температура займання дизеля виявилася нижче нормативних 55 градусів і склала всього 47,5, що може поставити під загрозу життя водія і пасажирів транспорту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!