Новини

В Україні виявлено ще одну серйозну проблему з алкотестером Drager

Share

В Україні виявлено, що для перевірки водіїв на стан алкогольного сп’яніння використовують алкотестери Drager разом із принтерами Drager Mobile Printer, які не мають офіційного допуску в країні. Це стало відомо з постанови Славутського міськрайонного суду Хмельницької області у справі №682/1256/23.

У травні 2023 року в місті Славута патрульні зупинили автомобіль Audi A6 і запропонували водію пройти тест на алкоголь. Огляд проводився за допомогою алкотестера Drager Alcotest 6820. Виявилося, що водій мав надмірний рівень алкоголю в крові (2,68 проміле), що є порушенням п.2.9а ПДР. На водія склали адміністративний протокол за ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Однак захисник водія подав клопотання про закриття справи, на що суд погодився. Він зазначив, що алкотестер Drager Alcotest 6820 із серійним номером ARHE – 0370, яким проводили тест, не був офіційно імпортований в Україну. Про це свідчить відповідь від компанії Saturn Data International, офіційного дистриб’ютора Drager Safety AG&Co. KGaA в Україні. Суд також звернув увагу на те, що принтер Drager Mobile Printer, використаний для складання протоколу, також не має офіційного імпорту в Україні.

Оскільки ці пристрої не мають офіційного дозволу на використання в Україні, суд вважав результати тесту ненадійними і закрив справу, оскільки не було інших доказів алкогольного сп’яніння водія.

Цей випадок не є одиничним. Раніше в місті Дубно використовували алкотестер Drager Alcotest 6810 у медичному закладі “Дубенська міська лікарня”, який також не був офіційно постачений в Україну. У результаті суд скасував штраф водію кросовера Hyundai Tucson.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Hyundai оголосила комплектації та ціни на Sonata 2025

Hyundai повністю оновила дизайн седана Sonata, а модельний ряд 2025 року отримав підвищення цін по…

27.08.2024

Nissan частково розсекретив новий Patrol

Nissan представив тизер нової радіаторної решітки для свого позашляховика Patrol, який у США відомий під…

27.08.2024

Названо які автомобільні функції найбільше нервують водіїв

Сучасні автомобілі наповнені новітніми технологіями, що повинні полегшувати життя водіїв. Проте деякі з цих функцій…

27.08.2024

Як економити на пальному: експертні рекомендації для водіїв

Щоб знизити витрати на пальне, важливо обрати економічний автомобіль і застосовувати правильні методи водіння. Технічні…

27.08.2024

Найдорожчий кросовер Hyundai в історії показали напередодні презентації

Південнокорейський автовиробник Hyundai, власник бренду Ioniq, готується до офіційного представлення нового флагмана цього суббренду. Презентація…

27.08.2024

Водіям пояснили, як діяти при звинуваченнях в незаконному тонуванні автомобіля

В Україні існують законодавчі обмеження на використання тонованого скла в автомобілях, проте є деякі винятки.…

27.08.2024