В Україні виявлено ще одну серйозну проблему з алкотестером Drager

Час читання: < 1 хв.
0
В Україні виявлено ще одну серйозну проблему з алкотестером Drager

В Україні виявлено, що для перевірки водіїв на стан алкогольного сп’яніння використовують алкотестери Drager разом із принтерами Drager Mobile Printer, які не мають офіційного допуску в країні. Це стало відомо з постанови Славутського міськрайонного суду Хмельницької області у справі №682/1256/23.

У травні 2023 року в місті Славута патрульні зупинили автомобіль Audi A6 і запропонували водію пройти тест на алкоголь. Огляд проводився за допомогою алкотестера Drager Alcotest 6820. Виявилося, що водій мав надмірний рівень алкоголю в крові (2,68 проміле), що є порушенням п.2.9а ПДР. На водія склали адміністративний протокол за ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Реклама

Однак захисник водія подав клопотання про закриття справи, на що суд погодився. Він зазначив, що алкотестер Drager Alcotest 6820 із серійним номером ARHE – 0370, яким проводили тест, не був офіційно імпортований в Україну. Про це свідчить відповідь від компанії Saturn Data International, офіційного дистриб’ютора Drager Safety AG&Co. KGaA в Україні. Суд також звернув увагу на те, що принтер Drager Mobile Printer, використаний для складання протоколу, також не має офіційного імпорту в Україні.

Оскільки ці пристрої не мають офіційного дозволу на використання в Україні, суд вважав результати тесту ненадійними і закрив справу, оскільки не було інших доказів алкогольного сп’яніння водія.

Цей випадок не є одиничним. Раніше в місті Дубно використовували алкотестер Drager Alcotest 6810 у медичному закладі “Дубенська міська лікарня”, який також не був офіційно постачений в Україну. У результаті суд скасував штраф водію кросовера Hyundai Tucson.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!