Новини

Запровадження військового збору у 15% при реєстрації авто в Україні перенесено

Share

У серпні 2024 року Верховна Рада не розглядатиме законопроєкт №11416, який передбачає підвищення податків і зборів, зокрема запровадження 15% військового збору при першій реєстрації нових та б/в автомобілів. Про це повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк.

Цей законопроєкт, ініційований прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і розроблений Міністерством фінансів, був зареєстрований у Верховній Раді 18 липня 2024 року. Наразі він перебуває на розгляді в Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики.

Законопроєкт №11416 пропонує для підвищення державного бюджету під час війни збільшити існуючі податки та збори, а також ввести нові податки. Зокрема, пропонується запровадити 15% військовий збір на першу реєстрацію автомобілів та авансовий платіж податку на прибуток для АЗС в залежності від обсягу паливних резервуарів. Експерти попереджають, що це може призвести до зниження продажів нових автомобілів на 30-70% і підвищення цін на пальне.

Кабінет Міністрів вважає, що ці заходи допоможуть заповнити бюджетний дефіцит, який до кінця 2024 року складає 500 млрд грн, включаючи кошти для виплат військовослужбовцям ЗСУ.

Раніше голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа повідомляла, що законопроєкт №11416 має бути розглянутий у першому та другому читаннях у серпні 2024 року, що дозволило б новим податкам набрати чинності з 1 вересня.

Однак, як зазначає Ярослав Желєзняк, законопроєкт не буде розглянутий на найближчому пленарному тижні. Незважаючи на бюджетний дефіцит у 500 млрд грн, депутати не готові приймати цей законопроєкт. Желєзняк вважає, що законопроєкт може бути розглянутий у вересні, але це залишить менше часу на підготовку до другого читання. В результаті, для наповнення бюджету можуть знадобитися більш значні та радикальні підвищення податків.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Новини

Останні записи

Hyundai оголосила комплектації та ціни на Sonata 2025

Hyundai повністю оновила дизайн седана Sonata, а модельний ряд 2025 року отримав підвищення цін по…

27.08.2024

Nissan частково розсекретив новий Patrol

Nissan представив тизер нової радіаторної решітки для свого позашляховика Patrol, який у США відомий під…

27.08.2024

Названо які автомобільні функції найбільше нервують водіїв

Сучасні автомобілі наповнені новітніми технологіями, що повинні полегшувати життя водіїв. Проте деякі з цих функцій…

27.08.2024

Як економити на пальному: експертні рекомендації для водіїв

Щоб знизити витрати на пальне, важливо обрати економічний автомобіль і застосовувати правильні методи водіння. Технічні…

27.08.2024

Найдорожчий кросовер Hyundai в історії показали напередодні презентації

Південнокорейський автовиробник Hyundai, власник бренду Ioniq, готується до офіційного представлення нового флагмана цього суббренду. Презентація…

27.08.2024

Водіям пояснили, як діяти при звинуваченнях в незаконному тонуванні автомобіля

В Україні існують законодавчі обмеження на використання тонованого скла в автомобілях, проте є деякі винятки.…

27.08.2024