Компанії Volvo довелося переносити виробництво

Час читання: < 1 хв.
0
Компанії Volvo довелося переносити виробництво

Volvo Cars знизила свій прогноз щодо роздрібних продажів на поточний рік через тарифи Європейського Союзу на електромобілі, вироблені в Китаї. Ці тарифи впливають на одну з ключових моделей шведського виробника, поки виробництво не буде перенесено до Бельгії.

Незважаючи на те, що результати другого кварталу виявилися кращими за очікувані, і акції компанії зросли на 6%, Volvo скоригувала прогноз зростання продажів на цей рік з 15% до 12-15%. Генеральний директор Джим Роуен у інтерв’ю Reuters зазначив, що таке рішення було зумовлене тимчасовими труднощами через введені тарифи.

Роуен також висловив сподівання на досягнення зростання у 15%, проте зазначив ширший діапазон через поточну невизначеність. Він підкреслив, що Volvo намагається зберегти стабільне зростання, незважаючи на виклики.

На початку місяця Європейський Союз ввів тимчасові тарифи до 37,6% на імпорт електромобілів із Китаю, що змусило Volvo, що належить китайській Geely, стикнутися з тарифом у 19,9% на свою повністю електричну модель EX30, вироблену в Китаї. Роуен підтвердив, що Volvo буде зазнавати цих труднощів щонайменше півроку, поки виробництво EX30 не буде перенесено до Бельгії в наступному році.

У другому кварталі Volvo виготовила 211,900 автомобілів, що перевищило очікування, але попит на електромобілі в Європі знижується. Операційний прибуток компанії, включаючи внесок у збитковій Polestar, склав 8 мільярдів шведських крон (приблизно 758 мільйонів доларів), що також перевищило прогнози аналітиків.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!