Німецький міністр відстоює існування авто з ДВЗ

Час читання: < 1 хв.
0
Німецький міністр відстоює існування авто з ДВЗ

Міністр транспорту Німеччини, Фолькер Віссінґ, активно виступає за «технологічну нейтральність» і критикує плани Євросоюзу щодо заборони продажу нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ) до 2035 року. Віссінґ вважає, що заборона на ДВЗ, які можуть працювати на екологічно чистому синтетичному паливі, є помилковою.

Незважаючи на його зусилля досягти міжнародної підтримки у питанні синтетичних палив, значних результатів поки що не досягнуто. На автомобільній виставці IAA Mobility у Мюнхені його позицію підтримали лише Японія, Марокко та Чехія. Віссінґ сподівався, що масове виробництво синтетичного палива в країнах з низькими витратами на електроенергію, таких як Іспанія, змінить ситуацію, але ці очікування не виправдалися.

Попри свою підтримку синтетичних палив, в особистому житті Віссінґ віддає перевагу електромобілям. Він щодня заряджає свій автомобіль уночі, щоб зранку він був готовий до поїздки. Рік тому він перейшов з гібридного автомобіля на повністю електричний і, за даними газети Spiegel, задоволений своїм вибором. Віссінґ також прагне збільшити кількість публічних зарядних станцій на 9000 нових точок, щоб усунути проблеми з дальністю поїздок на електромобілях.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!