Продаж великих кросоверів Toyota і Lexus призупинено

Час читання: < 1 хв.
0
Продаж великих кросоверів Toyota і Lexus призупинено

З продажу знято великі кросовери Toyota і Lexus. Північноамериканська прес-служба підтвердила, що з 20 червня відвантаження моделей Toyota Grand Highlander і Lexus TX припинено, а продаж тимчасово призупинено. Головна причина – дефект шторок безпеки, зокрема, фіранка з боку водія може не відкриватися під час аварії. Понад 145 тисяч вже випущених за майже десять місяців автомобілів знаходяться в групі ризику.

Причини неправильної роботи шторок безпеки наразі не встановлені, тому кампанія з відкликання почнеться не раніше серпня. Toyota планує знайти рішення проблеми та надати дилерам відповідні інструкції до запуску відновленого продажу. В США також зупинено видачу вже оплачених та доставлених автомобілів.

Виробництво Toyota Grand Highlander розпочалося в серпні минулого року, а восени було додано “родинний” Lexus TX. Обидві моделі доступні з трьома рядами сидінь і можуть бути оснащені звичайними або гібридними силовими установками на базі 2,4-літрового турбочетверки. За менше ніж рік виробництва накопичено майже 150 тисяч автомобілів.

Базова Toyota Grand Highlander коштує США близько 45 тисяч доларів, переплата за Lexus TX становить щонайменше 10 тисяч доларів

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!