Новини

Українським водіям загрожує новий штраф до 17 000 грн

Share

Українських водіїв, які не виконають законних вимог співробітників Військової поліції, штрафуватимуть на 17 000 грн. Це передбачено законопроєктом №6570-д, зареєстрованим у Верховній Раді.

Законопроєкт №6570 передбачає створення Військової поліції в Україні. Її функціями будуть забезпечення правопорядку, військової дисципліни в Збройних силах України та інших військових формуваннях, а також попередження, виявлення та накладення адміністративних стягнень за військові адміністративні правопорушення.

Військові поліцейські матимуть право перевіряти документи у водіїв, зупиняти автомобілі та проводити поверхневий огляд транспортних засобів. Крім того, вони зможуть обмежувати чи забороняти рух транспорту та пішоходів для затримання осіб, підозрюваних у скоєнні злочину, а також у випадках загрози життю та здоров’ю людей.

Військові поліцейські повинні зупиняти армійські транспортні засоби, якщо водії порушують правила дорожнього руху, якщо є ознаки технічної несправності, якщо транспортний засіб використовується не за призначенням або з протиправною метою.

За невиконання законних вимог працівників Військової поліції пропонується штрафувати на 17 000 грн. Крім того, військові поліцейські затримуватимуть (на добу) осіб у військовій формі, які не мають при собі документів, та передавати їх уповноваженим органам.

Законопроєкт 6570-д зареєстрували у Верховній Раді 31 травня 2024 року. Народні депутати прийняли його за основу 19 червня 2024 року. Наразі цей документ готують до другого читання у сесійній залі українського парламенту.

Тим часом, за словами голови парламентського Комітету з питань правоохоронної діяльності Сергія Йонушаса, повноваження військових поліцейських поширюватимуться лише на військовослужбовців ЗСУ та на резервістів, які перебувають на зборах. Як це відповідає тому, що військові поліцейські при проведенні оперативних дій зможуть зупиняти автомобілі, перевіряти документи у водіїв, проводити поверховий огляд ТЗ, а також обмежувати та/або забороняти рух транспорту, – нам не дуже зрозуміло. Швидше за все, Йонушас говорить про прямі повноваження співробітників військової поліції.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Ford випустить електрокар за 30 тисяч доларів

Ford планує випустити компактний електромобіль в 2027 році, заявив генеральний директор Джим Фарлі. За даними…

03.07.2024

Tesla усунула черговий головний біль власників Cybertruck

Останнє оновлення програмного забезпечення для Tesla Cybertruck до версії 2024.20.7 внесло значні покращення у зарядні…

03.07.2024

Обов’язкове включення фар вдень: чому це важливо та як карають

У цьому літі українські водії, що виїжджають за межі міста, повинні увімкнути фари навіть удень.…

03.07.2024

Найбезпечніші автомобілі 2024: які моделі лідирують у сфері безпеки

Для того, щоб отримати нагороду Top Safety Pick+ від Страхового інституту безпеки дорожнього руху (IIHS),…

03.07.2024

Новий кросовер бренду Peugeot отримає скромний двигун

Запуск оновленої моделі Peugeot 2008 на 2025 рік стає значимою подією, особливо для Південної Америки,…

03.07.2024

Дослідження доводить: електромобілі вигідніші за класичні авто

Багато скептиків стверджують, що електромобілі часто потребують заміни батарей. Проте статистика свідчить про протилежне: лише…

03.07.2024