Електромобілі в США втрачають популярність серед споживачів

Час читання: < 1 хв.
0
Електромобілі в США втрачають популярність серед споживачів

Дослідження від McKinsey&Co виявило несподівані дані: 46% американських власників електромобілів розглядають варіант переходу назад до автомобілів на бензині чи дизелі. Цей показник помітно вищий за світовий середній, де тільки близько 29% власників висловили аналогічне бажання.

Опитування, що охопило 30 тисяч людей із різних країн, показало, що головною причиною невдоволення є недостатньо розвинена інфраструктура зарядних станцій. Багато власників електрокарів також стикаються з незручностями під час планування тривалих поїздок і часто змушені орендувати автомобілі на бензині чи дизелі. Високі експлуатаційні витрати також входять до причин невдоволення.

В інших країнах ситуація відрізняється. Наприклад, у Європі у грудні 2023 року 98% власників електромобілів заявили, що за наступної купівлі автомобіля вони знову оберуть електричну модель. Це пов’язано з більш розвиненою інфраструктурою та нижчими експлуатаційними витратами після придбання автомобіля.

Дослідження наголошує на необхідності покращення зарядної інфраструктури та зниження вартості утримання електромобілів, щоб зробити їх більш привабливими для широкої публіки. В іншому випадку багато автолюбителів можуть віддати перевагу повернення до традиційних автомобілів з ДВС, що може уповільнити процес зниження вуглецевих викидів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!