Електромобілі в США втрачають популярність серед споживачів

Час читання: < 1 хв.
0
Електромобілі в США втрачають популярність серед споживачів

Дослідження від McKinsey&Co виявило несподівані дані: 46% американських власників електромобілів розглядають варіант переходу назад до автомобілів на бензині чи дизелі. Цей показник помітно вищий за світовий середній, де тільки близько 29% власників висловили аналогічне бажання.

Опитування, що охопило 30 тисяч людей із різних країн, показало, що головною причиною невдоволення є недостатньо розвинена інфраструктура зарядних станцій. Багато власників електрокарів також стикаються з незручностями під час планування тривалих поїздок і часто змушені орендувати автомобілі на бензині чи дизелі. Високі експлуатаційні витрати також входять до причин невдоволення.

В інших країнах ситуація відрізняється. Наприклад, у Європі у грудні 2023 року 98% власників електромобілів заявили, що за наступної купівлі автомобіля вони знову оберуть електричну модель. Це пов’язано з більш розвиненою інфраструктурою та нижчими експлуатаційними витратами після придбання автомобіля.

Реклама

Дослідження наголошує на необхідності покращення зарядної інфраструктури та зниження вартості утримання електромобілів, щоб зробити їх більш привабливими для широкої публіки. В іншому випадку багато автолюбителів можуть віддати перевагу повернення до традиційних автомобілів з ДВС, що може уповільнити процес зниження вуглецевих викидів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!