Черга на новий Toyota Land Cruiser Prado у Японії досягла 2 років

Час читання: 2 хв.
0
Черга на новий Toyota Land Cruiser Prado у Японії досягла 2 років

Toyota представила нове покоління позашляховика Land Cruiser Prado (тепер LC 250) ще у середині минулого року. З того часу автомобіль почали продавати в США та Китаї, а цієї весни він дістався і до рідної для себе Японії, де на машину спостерігається воістину ажіотажний попит.

Як повідомляє видання «BestCarWeb», середній термін постачання нових позашляховиків Land Cruiser 250 становить майже 2 роки. Для тих клієнтів, у яких його буде перевищено, Toyota автоматично скасовує замовлення.

Способи продажів машин визначає дилер і багато хто з них використовують лотерейну систему, коли «живий» автомобіль дістається одному з клієнтів, які стоять за ним у черзі.

Більше того, всі автосалони користуються приписом Toyota, згідно з яким їм необхідно вимагати з покупців нових “Прадо” не перепродувати куплені машини протягом першого року володіння (за допомогою розписки).

Японські інсайдери пишуть, що серед місцевих покупців мають попит всі варіанти нового Land Cruiser, але найпростіше дістати бензинову версію VX (середня в ієрархії комплектація), тоді як дизельні машини залишаються у великому дефіциті.

Нагадаємо, у новому поколінні «молодший» Land Cruiser переїхав на сучасну платформу TNGA. Довжина автомобіля склала майже 5 метрів, а відстань між осями розтягнулася до 2,8-метрів. У Штатах «Ленд Крузери» продають виключно у 5-місцевому виконанні, а в Китаї для них сертифікували 6-місний варіант. Але в Японії такі машини можуть бути як п’яти-, так і семимісцевими.

Ціни на Land Cruiser 250 на японському ринку починаються від 5 мільйонів 200 тисяч ієн або близько 3 мільйонів рублів за нинішнім курсом валют.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!