Штраф 425 грн для водіїв деяких авто: за що покарають

Час читання: < 1 хв.
0

В Україні водії можуть отримати штраф за червоні покажчики поворотів. Відповідно до правил і передні, і задні мають бути жовтими.

Зокрема, вимоги до кольору покажчиків поворотів зазначені у пункті 6.1.5 ДСТУ 3649:2010. Ідеться про те, що і передні, і задні поворотники в авто повинні бути жовтими. Ця вимога введена в дію з 2017 року.

Відповідно до п.п.9.1.а ПДР покажчики поворотів є попереджувальними сигналами. При цьому, згідно з частиною 2 ст.122 КУпАП, “за використання попереджувальних сигналів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів передбачено штраф 425 гривень”.

Варто зазначити, що в Україні велика кількість автомобілів із червоними “поворотниками”. Зокрема, це автомобілі, вироблені для ринку США, потім ввезені в Україну.

Нагадаємо, за непрацюючі фари в автомобілі передбачено адміністративне покарання. Якщо будь-яка з фар відмовить уночі чи в сутінках, то керувати таким транспортним засобом категорично забороняється. Це також поширюється на задні габарити.

Якщо раптово відмовила лише права фара, то водій може продовжити рух у світлий час доби. І тут йому немає права виписати штраф.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!