Новини

Електромобілі підуть у минуле: Toyota готує революцію у світі ДВЗ

Share

Поки деякі автовиробники активно рекламують електромобілі, які з’являться лише за кілька років, Toyota робить ставку на двигуни внутрішнього згоряння. Вже зараз японський автогігант анонсував нові чотирициліндрові двигуни, представивши їх наприкінці травня. В інтерв’ю Automotive News, головний технологічний директор Toyota, Хірок Накаджіма, розкрив більше деталей про майбутні новинки.

Накаджима назвав нові 1,5- та 2,0-літрові двигуни «потенційно революційним рішенням» і зазначив, що вони будуть «цілком іншими» порівняно з поточними ДВС. Хоча водневі автомобілі поки що не стали масовими, робота зі створення моделі Mirai допомогла інженерам Toyota дізнатися більше про теплову ефективність двигунів.

Хоча Накаджима не вдавався у подробиці про теплову ефективність, раніше Toyota досягала рівня 40 відсотків. Для порівняння, Nissan заявляє про досягнення 50 відсотків завдяки технології e-Power, де ДВЗ використовується як генератор для заряджання батареї, а не для приводу коліс. Mazda також застосувала схожий підхід з роторним двигуном в MX-30, електрокросовері зі збільшеним запасом ходу.

Нові двигуни Toyota матимуть укорочений хід поршня, що виявилося дуже складним завданням для інженерів марки. Ці чотирициліндрові двигуни будуть компактнішими, що дозволить «революціонізувати упаковку автомобілів», знижуючи передню частину для покращення аеродинаміки. Втрата моменту, що крутить, буде компенсована миттєвим відгуком електромотора. Ці ДВЗ розробляються насамперед для гібридних систем.

Очікується, що перші автомобілі з новими двигунами з’являться на дорогах до 2027 року. Toyota розробляє силові агрегати, які можуть працювати не тільки на викопному паливі, а й на біопаливі, водні та синтетичному паливі. Накаджима стверджує, що ця нова лінійка двигунів має багато можливостей для вдосконалення, натякаючи на численні інженерні знахідки, про які компанія поки не готова розповідати.

Таким чином, Toyota готується до революційного кроку в галузі ДВЗ, розробляючи нові технології та покращуючи теплову ефективність. У той час, як конкуренти переходять на електромобілі, Toyota вірить у майбутнє своїх інноваційних агрегатів, здатних працювати на різних видах палива.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Toyota

Останні записи

Новий великий кросовер Kia помітили під час тестових випробувань

Гамма компанії Kia поповнилася позашляховиком Telluride у 2019 році, який виявився практично близнюком моделі Hyundai…

08.10.2024

Mercedes готує другий етап тестів фургона на новій платформі (ФОТО)

З платформою Van.EA вдасться чітко розмежувати приватні фургони у люксовому сегменті та комерційні преміум-фургони, пояснили…

08.10.2024

Представлено унікальний мінівен Porsche Cayenne (ФОТО)

Співзасновник компанії Meta Марк Цукерберг представив унікальний автомобіль, який він спроектував спеціально для своєї дружини…

08.10.2024

Новий бюджетний фургон Dacia в стилі Duster з’явився на неофіційних рендерах

Минулого літа в Мережі почали з'являтися чутки про плани компанії Dacia випустити якийсь комерційний автомобіль,…

08.10.2024

ТОП-5 ознак, що вказують на необхідність термінової заміни салонного фільтра

Сучасні машини оснащуються спеціальними фільтрами для салону, які здатні захищати від неприємних запахів, пилу. Деякі…

08.10.2024

Представлено нову версію спортивного купе Lexus LC

Lexus відроджує пакет Bespoke Build, пропонуючи ще більше можливостей кастомізації для тих, хто хоче більшого…

08.10.2024