Новини

Toyota, Mazda, Honda, Suzuki та Yamaha опинилися в центрі найбільшого в їхніх історіях скандалу

Share

Автомобільну промисловість Японії потряс величезний скандал після того, як Міністерство транспорту «країни вранішнього сонця» виявило низку порушень у процедурах сертифікації.

Розслідування міністерства виявило поширені порушення у п’яти великих автовиробників: Toyota, Mazda, Honda, Suzuki і Yamaha. Як пишуть журналісти Automotive News Europe, вони включають фальсифікацію тестових автомобілів, коли виробники модифікують машини, що використовуються в краш-тестах, для досягнення кращих результатів.

Спотворення інформації про випробування, фальсифікацію або маніпулювання даними випробувань з шуму та викидів для дотримання нормативних стандартів. Несанкціоновані методи випробувань, проведення тестів у нестандартних умовах або неотримання відповідних дозволів за відхилення від офіційних процедур. Це все те, що звинувачують провідних японських автовиробників.

Скандал привертає особливу увагу до Toyota, яка і так знаходиться під величезним тиском з боку акціонерів. Нещодавно компанія пережила аналогічні потрясіння у своїх дочірніх марках Daihatsu та Hino Motors, що викликало питання про корпоративну культуру, яка дозволила таким порушенням стати звичайним явищем.

І на цьому проблеми Toyota не закінчуються. Розслідування міністерства призвело до зупинення продажів трьох моделей через неадекватні тести на безпеку. Цей крок підливає олії у вогонь невдоволення акціонерів, багато з яких закликають керівництво взяти на себе відповідальність за системні проблеми, що спричинили кризу.

Наслідки цього скандалу, ймовірно, позначаться на всій японській автомобільній промисловості. Затримки у виробництві майже неминучі, оскільки компанії переглядають свої процедури тестування та вирішують проблеми з відповідністю вимогам.

Що ще важливіше, репутація галузі з погляду якості та надійності значно страждає, що може вплинути на довіру до японських компаній з боку клієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Названо країну, в якій електромобілі витіснили бензинові авто

Норвегія зробила історичний крок у напрямку екологічно чистого транспорту. За останніми даними Норвезької дорожньої федерації…

22.09.2024

Представлено Toyota Sequoia 2025 у спеціальній версії 1794 Edition

Назва цієї комплектації відсилає до колишнього ранчо, на території якого зараз знаходиться завод у Сан-Антоніо,…

22.09.2024

General Motors виявив спосіб обійти американські санкції

Журналісти Bloomberg повідомили, що General Motors планує перейти на китайські акумулятори CATL, проте купувати їх…

22.09.2024

Не поспішайте платити штрафи: водіїв попередили про масове скасування деяких з них

В Україні почали масово скасовувати певні автомобільні штрафи. Водіям варто бути уважнішими та стежити за…

22.09.2024

В Україні представили сучасну версію позашляховика ЛуАЗ

Український дизайнер Роман Прядко представив концепт оновленого позашляховика ЛуАЗ, який вдало поєднує риси класичного дизайну…

22.09.2024

Електромобіль Audi преміум-класу згорів під час обслуговування на СТО (ФОТО)

В США сталася пожежа електромобіля Audi e-tron, яка трапилася під час обслуговування на СТО. Інцидент…

22.09.2024