Volkswagen і Renault не разом створюватимуть недорогі електромобілі

Час читання: < 1 хв.
0
Volkswagen і Renault не разом створюватимуть недорогі електромобілі

Зіткнувшись із напливом дешевих електромобілів з Китаю, європейські автовиробники мають законні причини для занепокоєння. Спільної розробки електромобіля з низькою стартовою ціною немає. У розмові з Reuters генеральний директор Renault Лука де Мео заявив, що переговори між двома сторонами завершились.

Глава французької компанії називає це «втраченою можливістю», але припускає, що Renault, як і раніше, відкрита для співпраці з іншими автовиробниками: «Можуть бути й інші».

VW відмовився від коментарів, але шляхи двох найбільших автовиробників офіційно розійшлися. Тим часом, Renault “їздить поодинці” і, як і раніше, прагне випустити Twingo наступного покоління у продаж у 2026 році.

Варто відзначити, що старий Twingo все ще існує як з двигунами внутрішнього згоряння, так і в якості електромобіля. Абсолютно новий міський автомобіль випускатиметься виключно з нульовим рівнем викидів і поступатиметься Renault 5, вартість якого починається приблизно з 25 000 євро (1,1 млн гривень) без урахування пільг. Очікується, що новий Twingo коштуватиме менше ніж 20 000 євро (860 тисяч гривень).

Неясно, які плани VV тепер, коли переговори з Renault більше не ведуться. Компанія з Вольфсбурга могла б використовувати електромобіль початкового рівня, який би потіснив ID.3 і став заміною e-up! Щось на зразок ID.1. Керівник технічного розвитку VW Кай Грюніц уже припустив, що його ціна буде меншою за 20 000 євро (860 тисяч гривень).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!