Україна отримає мільярди гривень для підвищення безпеки на дорогах

0
242

В п’ятницю, 21 вересня, в низці областей України стартує соціальна кампанія “Не жени, Україно!”, яка направлена на зменшення смертності на дорогах.

Про це йдеться на сайті Міністерства інфраструктури із посиланням на слова Володимира Омеляна.

Кампанія впроваджується у Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Харківській, Хмельницькій, Херсонській областях, а ще у містах Київ та Одеса.

«Міністерство інфраструктури за підтримки європейських партнерів розробило Національну Транспортну Стратегію до 2030 року. Одним із ключових пунктів цієї стратегії є зменшення смертності та травматизму на дорогах до 0 до 2030 року. Також ми вже реалізуємо Стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні до 2020 року. Ця програма фінансується з Дорожнього фонду. Цьогоріч на безпеку доріг буде спрямовано 1,6 млрд. гривень., у 2019 році – 2,5 млрд. грн, у 2020 році – 3,4 млрд. грн. Разом з тим, ми хочемо привернути увагу учасників дорожнього руху до проблеми перевищення швидкості. Адже саме швидкість є одним з основних факторів ризику, який сприяє підвищенню кількості дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками. Люди повинні знати, що перевищення швидкості має наслідки для всіх – водіїв, пасажирів, пішоходів та велосипедистів. Життя людей в їх власних руках», – наголосив Володимир Омелян.

«Ми хочемо попередити громадян, щоб вони сфокусувалися та знизили швидкість, оскільки швидкість вбиває. Сьогодні ми закликаємо українців зменшити швидкість на наших дорогах. Я дякую нашим європейським партнерам за допомогу в розробці і реалізації цієї кампанії», – заявив очільник  Міністерства інфраструктури.

Спеціаліст  з транспорту Європейського Інвестиційного Банку (ЄІБ) в Україні Іштван Хайцінгер зазначив: «За підтримки Міністерства ми хочемо допомогти Україні запровадити європейські стандарти проектування доріг з урахуванням найвищих вимог до безпеки. І зараз дорожня безпека має стати найбільш пріоритетним напрямком наших спільних зусиль»

«Нове обмеження швидкості у 50 км/год, замість 60 км/год, дасть великий позитивний ефект і збереже багато життів, якщо учасники руху будуть чесно дотримуватися цього швидкісного режиму», – сказав один із ініціаторів проекту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!