Новини

Несподівані проблеми у власників електромобілів: чому їх так мало купують

Share

Запас ходу на одній зарядці часто сприймається як проблема минулого, оскільки багато електромобілів тепер можуть проїжджати не одну сотню кілометрів без дозарядки. Проте, згідно з новим дослідженням, проведеним Ideal Power, 16% власників електромобілів стикалися з повною розрядкою акумулятора.

Ця статистика виявилася несподіваною і була виявлена ​​в ході іншого дослідження, яке мало виявити проблеми власників електрокарів. Крім того, дослідники виявили, що 44% власників повідомили, що занепокоєння запасом ходу негативно позначається на їхньому загальному задоволенні від володіння електромобілем.

Однією з основних проблем для власників електромобілів є ситуація, коли всі місця на зарядних станціях зайняті. 75% власників стикалися з цим хоча б раз, і 10% респондентів заявили, що чекали на вільне місце більше години. На щастя, це рідкість, оскільки середнє очікування зазвичай становить 15 хвилин або менше.

Щодо зарядки, то 70% власників електромобілів зазвичай заряджають свої транспортні засоби вдома. 16% переважно користуються громадськими зарядними станціями, а решта 14% використовують обидва варіанти.

Враховуючи проблеми із запасом ходу та зарядкою, не дивно, що 42% власників електромобілів готові заплатити додатково за резервування місця на зарядній станції. Цікаво, що йдеться не про долар чи два, а середня сума, яку люди готові заплатити, становить 15 доларів. Це досить багато з огляду на те, що середня вартість електрики в США, за даними Бюро статистики праці, становить 0,174 долара за кВт/год.

Незважаючи на проблеми із зарядкою, 56% власників заявили, що занепокоєння запасом ходу викликає у них більше стресу, ніж неспокій про зарядку.

Незважаючи на низку негативних відгуків та недоліків, переважна більшість учасників дослідження високо оцінили електромобілі. Особливо вражає, що 91% заявили, що їхній наступний автомобіль буде електричним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Електрокар за 2500 доларів показали наживо (фото)

В Китаї запустили в продаж новий економічний електричний пікап під назвою Kayu GMF. Цей компактний…

19.05.2024

ТОП-5 автомобілів з пробігом, які привозять в Україну зі США

За даними "Укравтопрому", в 2024 році в Україні було зареєстровано 4 майже 3700 старих автомобілів…

19.05.2024

Toyota назвала ціни на новий хетчбек Corolla 2025 року

Японська компанія випустила хетчбек Toyota Corolla в 2025 році, але не змінила ціну на цю…

19.05.2024

Volkswagen приймає замовлення на новий Golf GTI

Новий Volkswagen Golf GTI, крім інновацій, отримав нову інформаційно-розважальну систему, нове програмне забезпечення, новий дизайн.…

19.05.2024

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024