Xiaomi випустила 10 тисяч електромобілів SU7 лише за місяць

0
410

Компанія Xiaomi оголосила про випуск 10-тисячного екземпляра електроседана SU7. Як повідомила сама компанія в соцмережі Weibo, на досягнення цієї планки знадобилося лише 32 дні. До кінця 2024 обсяг виробництва SU7, за розрахунками фірми, повинен досягти 100 тисяч одиниць.

Нарощування виробництва Xiaomi супроводжує розширенням продажної мережі. До кінця цього року фірма збирається відкрити понад 200 нових точок продажу електромобілів у 46 містах Китаю. Також вже оголошено про швидкий вихід першого бездротового оновлення бортового софту – він запланований на травень.

За останніми даними, замовникам вже переданий 5781 електромобіль. Загалом компанія має більш ніж 75,7 тисячі повністю оплачених замовлень. Раніше повідомлялося і про більшу кількість, проте частина заявок була відкликана – за однією з версій, причиною стали тривалі терміни очікування поставок SU7. Xiaomi планує зменшити їх за рахунок збільшення виробництва: наприклад, якщо раніше прогнозувалося, що за 2024 рік вдасться зібрати до 60 тисяч машин, то зараз план офіційно збільшено до 100 тисяч.

Продаж Xiaomi SU7 у Китаї стартували наприкінці березня. Електромобіль запропонований у трьох варіантах оснащення за ціною від 29,8 тисяч до 41,4 тисяч доларів. Найбільш далекобійна версія проїде без підзаряджання до 830 кілометрів, найшвидша розженеться до сотні за 2,78 секунди.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!