Ford відкликає 2 мільйони кросоверів Explorer

0
94

Кросовер Ford Explorer ніколи не мав репутації дуже надійного автомобіля. І її відсутність нещодавно підтвердив ще один великий відгук, що торкнувся близько 2 мільйонів таких машин, частина з яких цілком може їздити зараз дорогами України.

Національне управління безпеки дорожнього руху (NHTSA) видало компанії Ford припис, згідно з яким вона має провести відгук моделі Explorer 2011-2019 років випуску. Причому причиною сервісної кампанії називають украй дивну поломку – машина здатна розвалитися на частини.

Заявлено, що частина зовнішньої обробки навколо лобового скла автомобіля здатна від’єднатися від кузова та відірватися. Її уламки можуть призвести до ДТП та збільшити ризик отримання травм, особливо іншими водіями та їх пасажирами.

Згідно з проведеною перевіркою, частина затискачів для зовнішньої аплікації передньої стійки в дефектних Explorer була закріплена неправильно через порушення технологій збирання. В результаті накладка, що межує з правою стороною лобового скла, має люфт і може від’єднатися від кузова будь-коли під час руху.

У Ford поки не готові назвати жоден випадок ДТП, пов’язаний із таким дефектом, але стверджують, що проблема може торкнутися близько 5% власників Explorer у США. Їх вже повідомили про необхідність відвідати найближчий дилерський центр.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!