Новини

Розбір акумуляторної батареї Tesla Cybertruck виявив неприємний сюрприз

Share

Продовжуючи серію розбирань електропікапа Tesla Cybertruck, відомий фахівець в автомобільній індустрії Сенді Манро та його команда взялися за акумуляторний блок. Відкривши конструкцію батареї Cybertruck, вони виявили ряд дивовижних деталей. Головне відкриття в тому, що акумуляторна батарея, схоже, була заповнена наполовину, що вказує на те, що Tesla навмисно зменшила заявлений пробіг електропікапа.

На Дні батареї в 2020 році Tesla представила акумуляторні елементи 4680 , розроблені з нуля. До цього компанія використовувала елементи, що постачаються партнерами, в основному 18650 від  Panasonic для Model S  і  Model X  і  2170 від  Panasonic та  LG для Model 3  та  Model Y. Елементи 4680 значно більші за обидва попередні типи.

Tesla оголосила, що нова технологія виробництва сухих електродів дозволить зменшити виробничі витрати на 50%. Однак через чотири роки після анонсу елементи 4680  не отримали аноду з силікону, і не зрозуміло, чи впровадили процес сухих електродів.

До того ж, перше покоління елементів 4680 , використаних у  Model Y , випущеної на заводі Giga Texas у період з 2022 по 2023 рік, розчарувало власників тривалим часом зарядки, що, ймовірно, пов’язане з поганими тепловими характеристиками великих елементів. З появою Cybertruck Tesla покращила дизайн, використовуючи друге покоління елементів 4680 , але не всі проблеми було вирішено.

Особливо це стосується швидкості зарядки, яка продовжує викликати нарікання. Багато хто очікував, що перехід на зарядку з напругою 800 вольт прискорить процес, але це залишається під питанням. Однак точно відомо, що Tesla істотно змінила конструкцію акумуляторного блоку в порівнянні з  Model Y , імовірно, для кращого теплового контролю в  Cybertruck .

Це стало відомо після того, як команда Манро відкрила акумуляторний блок Cybertruck . У короткому відеоролику було показано, що всередині блоку. Одна з найочевидніших речей — велика кількість порожнього простору, можливо, для другого шару елементів. Якщо це дійсно так, це може вказувати на те, що ємність акумуляторного блоку може бути значно вищою, що і пояснює обіцянку Tesla про пробіг понад 805 км для Cyberbeast .

Факт запуску Cybertruck з меншою ємністю акумулятора може мати дві причини: бажання знизити вартість і прагнення якомога більше електропікапів з урахуванням обмеженого виробництва елементів 4680 .

Звичайно, додатковий простір в акумуляторному блоці може бути призначений для збільшення жорсткості або інших неочевидних для нас цілей. Однак Tesla зробила ще один інтригуючий інженерний вибір, розмістивши елементи в модулях розділених балками, що означає відмову від конструкції «елемент-в-структуру». Можливо, Tesla вибрала цей підхід, щоб задовольнити суворіші вимоги до  Cybertruck як до транспортного засобу для буксирування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Tesla

Останні записи

Складено список середньорозмірних кросоверів із найнижчою витратою палива

Заправка автомобіля – одна з головних статей витрат під час експлуатації машини, оснащеної ДВЗ. Сьогодні…

18.05.2024

Skoda вивела на тести новий компактний електрокросовер Elroq

Наприкінці цього року Skoda має намір представити компактний електричний кросовер під назвою Elroq. Його прототипи…

18.05.2024

Нове покоління Hyundai Palisade всередині буде майже як Range Rover

Минулий рік ознаменувався для Hyundai прем'єрою його великого кросовера Santa Fe, який отримав більш строгий…

18.05.2024

Представлений CyberTrailer із сонячними панелями для пікапа Tesla Cybertruck

Living Vehicle представила новий CyberTrailer – розкішний причіп із сонячними панелями, створений для власників Tesla…

18.05.2024

Знайдено всі переваги та недоліки кросовера Hyundai Mufasa

Експерт вирішив протестувати новий кросовер Hyundai Mufasa та поділитися своїми враженнями про його характеристики. Дана…

18.05.2024

Tesla піднімає ціни на Model 3 Performance, незважаючи на затримки постачання

Tesla представила оновлену Model 3 Performance 23 квітня, викликавши велику цікавість. Електромобіль отримав більше потужності, кращу ефективність та…

18.05.2024