Поляки розблокували три пункти пропуску

0
300

На українсько-польському кордоні триває акція протесту фермерів. Але вони розблокували три пункти пропуску. Про це сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у середу, 27 березня.

За його словами, розблоковано пункти пропуску Краківець, Шегині та Устилуг. Через них відбувається інтенсивний рух в обидва боки.

Разом з тим на пунктах пропуску Ягодин та Рава-Руська фермери не пропускають вантажівки, які слідують у Польщу.

А в пункті пропуску Угринів фермери планують пропускати по одній вантажівці в бік Польщі й по три вантажівки кожні шість годин в бік України.

«Фактично це суттєве зниження можливості перетину кордону вантажівками і на цьому напрямку. Ну і практично також заблокований рух в бік Польщі. Сукупно станом на ранок сьогодні на цих трьох напрямках в чергах перебуває десь 300 вантажівок. Найбільше навпроти Ягодина», – розповів Демченко.

Також є черги і навпроти розблокованих пунктів пропуску, бо водії вантажівок користуються ними активніше ніж тими напрямками, що блокуються. Найбільша черга навпроти Краківця – близько 700 фур.

Тим часом лідер парламентської фракції Польської селянської партії Кшиштоф Пащик в інтерв’ю PAP, яке цитує Reuters сказав, що офіційна Варшава та Київ близькі до угоди про імпорт сільськогосподарської продукції з України.

«Я думаю, що можна буде сьогодні-завтра зробити так, щоб те, що іноді називають транзитом, насправді стало транзитом … Я оптимістично налаштований щодо результатів», — заявив Пащик і додав, що угода між Польщею та Україною має містити чітко визначені якісні та кількісні квоти на продукти, які можуть залишатися на території Польщі.

«Це мета, якої можна досягти», – вважає політик.

Є непогані новини і в плані підтримки Польщею нашої обороноздатності. Відкриття коаліції бронетехніки на підтримку України за ініціативи Польщі та Німеччини, відбулось у Варшаві, 26 березня. В ініціативі також беруть участь Велика Британія, Швеція та Італія. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!