Porsche стало не вигідно робити безпечні машини: кілька моделей знімають із виробництва

0
50
Porshe стало не вигідно робити безпечні машини: кілька моделей знімають із виробництва

Porsche прийняла рішення припинити продаж своїх базових спортивних автомобілів, 718 Boxster і Cayman, в Європі через їхню невідповідність новим правилам кібербезпеки, що набирають чинності в ЄС. 

Електричний спадкоємець цих моделей вже перебуває у розробці, залишаючи європейських любителів традиційних бензинових машин із меншим вибором. Незважаючи на те, що припинення продажів не пов’язане безпосередньо з типом двигуна, як і у випадку з Macan, оновлення моделей для відповідності новим стандартам виявилося економічно недоцільним. Однак Porsche вдається зберегти на ринку обмежені серії GT4 RS і Boxster RS ​​Spyder, оминаючи нові правила завдяки їхньому малому обсягу виробництва.

Витрати на оновлення стандартних моделей були б порівняні з половиною бюджету на розробку нового електричного Boxster, що є неприйнятним для моделі, що знаходиться на завершальній стадії свого виробничого циклу. У Європі покупцям тепер доведеться чекати на випуск повністю електричної версії, запланованої на 2025 рік.

Поза Євро продажі Boxster і Cayman будуть продовжені, у тому числі й після появи електричного наступника, забезпечуючи можливість вибору для тих, хто ще не готовий перейти на електромобілі. Macan також буде доступний разом з його електричним аналогом протягом деякого часу.

Для бажаючих придбати Boxster або Cayman в Європі, залишається шанс скористатися спеціальними пропозиціями на автомобілі з запасів, що залишилися до 1 липня, коли не реалізовані одиниці більше не зможуть бути зареєстровані.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!