В Україні зміняться правила автобусних пасажирських перевезень

0
271

Уряд розпочав реформу автобусних пасажирських перевезень, що має на меті поліпшити сервіс для пасажирів і створити сприятливі умови для легальної роботи перевізників.

Нові підходи міжнародних автобусних пасажирських перевезень презентували під час Форуму “З’єднуємо людей та міста”. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Реформа, яку ми запускаємо сьогодні, – насамперед про якісний сервіс, прогнозованість у перевезеннях і чесність до пасажира та держави, – зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Міністерство провело дослідження, яке показало, що чверть міжнародних перевезень становлять нелегали. Таким чином пасажири не можуть бути впевненими в безпеці перевезення, а державний бюджет щороку втрачає близько 500 мільйонів гривень.

Наше завдання полягає не в “закручуванні гайок”, а у створенні умов для роботи бізнесу – без зайвої бюрократії та впливу людського фактора. Перший крок – цифровізація сервісів і послуг, а також змін до нормативно-правової бази, – додав Кубраков.

Зокрема йдеться про:

  • Єдиний онлайн-портал для пасажира та перевізника, де пасажири зможуть перевірити легальність маршруту, розклад руху, перевізника, придбати квиток, та залишити зворотній зв’язок. Він працюватиме в тестовому режимі з 22 березня.
  • Запуск єЧерги для автобусів, яка вже доступна на кількох пунктах пропуску. Тепер кожен регулярний автобус матиме чіткий час перетину кордону відповідно до графіка. А також система автоматично перевірятиме дозвільні документи.
  • Онлайн-кабінет перевізника для відкриття міжнародних маршрутів, який має на меті повністю цифровізувати процедуру.
  • Оновлення правил перевезень та спрощення доступу до ринку. Йдеться про зміни до профільного 75 Наказу Міністерства, який перебуває на громадському обговоренні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!