Audi відмовиться від числових назв своїх моделей

0
320

Audi планує відмовитися від своєї поточної стратегії неймінгу силових установок, що призведе до скасування системи, яка використовує числа, які нечітко пов’язані з потужністю двигуна.

Вперше введена в 2017 році, числову стратегію буде повністю скасовано, починаючи з новинки – кросовера Q6 e-tron. Процес відмови від чисел почався непомітно із запуску Q8 e-tron, але хоча на кришці багажника флагманського електричного SUV бренду цифри не відображаються, найменування все ще згадуються у прайс-листах та прес-релізах.

Флоріан Хаузер, керівник відділу продажу та маркетингу продукції Audi з батарейних електромобілів, пояснив, що важливим напрямком для бренду в майбутньому є спрощення для клієнтів.

«Говорячи про спрощення, ми маємо на увазі не тільки опції та процес конфігурації [на відміну від старих моделей Audi, Q6 пропонує лише кілька пакетів опцій], але й прагнення до найстислішої програми двигунів для Q6, яка все ще відповідає вимогам наших клієнтів» , – Заявив топ-менеджер.

Зі зменшенням кількості силових установок Audi зможе спростити структуру неймінгу свого модельного ряду на основі кількості провідних коліс та вибору однієї або двох потужностей, при цьому звичайна версія Q6 з повним приводом буде відома як «quattro».

Підтверджено, що наступні електромобілі Audi позбавлятимуться чисел, і цей підхід буде поширений також на автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння — хоча питання про зникнення чисел зі сторінок прайс-листів ще обговорюється всередині компанії.

Структура нумерації Audi була розроблена для поділу силових установок відповідно до їхньої потужності, але неузгоджене угруповання та, здавалося б, довільний вибір самих чисел зробили систему заплутаною для багатьох людей. Наприклад, число “30” у назві говорило про те, що потужність автомобіля становить від 109 до 128 к.с., а “45” – від 226 до 248 к.с.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!