Новини

Nissan оголошує про кінець ери Leaf у Європі

Share

Nissan припиняє виробництво свого компактного електромобіля Leaf у Європі, готуючись до випуску моделі-заміни, що очікується у 2025 році.

Leaf був одним із перших комерційно доступних електромобілів у світі, але його продажі в Європі різко впали, оскільки нові конкуренти пропонують більший запас ходу та кращі технології. За даними аналітичної компанії Dataforce, минулого року в Європі було продано 17 907 автомобілів Leaf, що на 39 відсотків менше, ніж роком раніше.

Leaf збирається для Європи на заводі Nissan у Сандерленді, Англія. Перше покоління моделі було локалізовано там у 2013 році після світового запуску у 2010 році. Поточна модель замінила його у 2017 році.

Nissan інвестує 423 мільйони фунтів стерлінгів (545 мільйонів доларів) у модернізацію заводу, щоб мати можливість виробляти до 100 000 Leaf нового покоління на рік, який повинен буде перетворитися на SUV. У Сандерленді також будується новий завод із виробництва батарей партнером Nissan по осередках, компанією Envision AESC.

Очікується, що новий Leaf буде запущено наприкінці цього року, а постачання розпочнеться у 2025 році. Nissan поки що не підтвердив дату запуску автомобіля.

Nissan заявив, що зовнішній вигляд нового Leaf був представлений концептом Chill-Out 2021 року, який продемонстрував аеродинамічну форму кузова зі стилем купе та неперевантаженими поверхнями. Новий Leaf стане першим із трьох нових повністю електричних SUV, які Nissan вироблятиме на заводі в Сандерленді. За ним буде повністю електрична заміна маленького Juke, очікувана в 2025 році, а наступним буде Qashqai, який, ймовірно, з’явиться близько 2027 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Nissan

Останні записи

Tesla Model Y отримає більш розкішного суперника у 2026 році

Генеральний директор Lucid, Пітер Роулінсон, підтвердив під час конференції, що компанія розробляє новий проект. До…

10.05.2024

Mercedes-Benz відкликає eSprinter, щоб повернути їм гальма

Mercedes-Benz оголосив про відкликання електричних фургонів eSprinter 2024 модельного року, проданих на ринку США. Причиною…

10.05.2024

Volvo переймає у Tesla технології виробництва EV

Volvo надихається прогресивними технологіями Tesla у виробництві електромобілів та анонсує впровадження методу гігакастингу для наступного…

10.05.2024

Volkswagen втратив віру в електромобілі

Volkswagen , відомий своїми інноваціями в автомобільній індустрії, знову робить ставку на технологію plug-in гібридів…

10.05.2024

Автомеханік пояснив тонкощі прогріву автоматичної трансмісії

Незважаючи на те, що весна вже закінчується, метеорологи продовжують передбачати заморозки. Це означає, що автомобілістам…

10.05.2024

Tesla Cybertruck зламався за 56 кілометрів після доставки: несправність не входить у гарантію

Tesla продовжує постачати клієнтам нові пікапи Cybertruck. Водночас зростає кількість скарг від нових власників. Напередодні…

10.05.2024