Головна Новини Nissan оголошує про кінець ери Leaf у Європі

Nissan оголошує про кінець ери Leaf у Європі

0
30

Nissan припиняє виробництво свого компактного електромобіля Leaf у Європі, готуючись до випуску моделі-заміни, що очікується у 2025 році.

Leaf був одним із перших комерційно доступних електромобілів у світі, але його продажі в Європі різко впали, оскільки нові конкуренти пропонують більший запас ходу та кращі технології. За даними аналітичної компанії Dataforce, минулого року в Європі було продано 17 907 автомобілів Leaf, що на 39 відсотків менше, ніж роком раніше.

Leaf збирається для Європи на заводі Nissan у Сандерленді, Англія. Перше покоління моделі було локалізовано там у 2013 році після світового запуску у 2010 році. Поточна модель замінила його у 2017 році.

Nissan інвестує 423 мільйони фунтів стерлінгів (545 мільйонів доларів) у модернізацію заводу, щоб мати можливість виробляти до 100 000 Leaf нового покоління на рік, який повинен буде перетворитися на SUV. У Сандерленді також будується новий завод із виробництва батарей партнером Nissan по осередках, компанією Envision AESC.

Очікується, що новий Leaf буде запущено наприкінці цього року, а постачання розпочнеться у 2025 році. Nissan поки що не підтвердив дату запуску автомобіля.

Nissan заявив, що зовнішній вигляд нового Leaf був представлений концептом Chill-Out 2021 року, який продемонстрував аеродинамічну форму кузова зі стилем купе та неперевантаженими поверхнями. Новий Leaf стане першим із трьох нових повністю електричних SUV, які Nissan вироблятиме на заводі в Сандерленді. За ним буде повністю електрична заміна маленького Juke, очікувана в 2025 році, а наступним буде Qashqai, який, ймовірно, з’явиться близько 2027 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.