Українським водіям пропонують збільшити штрафи

0
238

Законопроєкт, що передбачає посилення відповідальності за порушення деяких правил дорожнього руху та зміну підходу до фіксації перевищення швидкості зареєстрували у Верховній Раді.

Згідно з законопроєктом №11029, пропонується посилити відповідальність водіям у сфері безпеки дорожнього руху. Зокрема, стягувати штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700 грн) за використання шин, які не відповідають сезону.

У разі повторного порушення сума штрафу становитиме від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів (3 400 – 8 500 грн) з позбавленням права керування авто від 3 до 6 місяців.

Також новий законопроєкт передбачає, що перевищення середньої швидкості руху почнуть визначати шляхом поділу подоланої автомобілем відстані на час, який був витрачений ним на проїзд певної ділянки дороги. Середньою швидкістю руху вважається швидкість, яка була визначена приладами контролю з функціями фото- та відеофіксації.

Зазначимо, що даний законопроєкт тільки подали у Верховну Раду. Щоб він набув чинності, він має пройти два читання та отримати підпис президента. Також його можуть відправити на доопрацювання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!