Влада планує підвищити тарифи на авто з Європи

1
194
The aircraft carrier USS Ronald Reagan transports sailors’ vehicles while transiting the Pacific Ocean to Naval Base Kitsap during its homeport change for scheduled dock-planned incremental availability maintenance. (Photo by: Mass Communications Specialist 3rd Class Shawn J. Stewart)

Дональд Трамп вирішив реанімувати напівмертвий автопром США. Як виявилось, головну загрозу створюють європейські машини.

Вихід з Паризької угоди, обмеження віз для громадян арабських країн, торгова війна з Китаєм, антилюдська іммігрантська політика – це зовсім не повний список того, що вже встиг зробити Дональд Трамп на шляху до Great America.

Тепер під гарячу руку президента-мільярдера потрапили європейські автовиробники, пише НВ.

Днями у головному каналі комунікації Трампа з суспільством – Twitter – з’явився наступний запис:

Європейський Союз довго створював в США тарифи та торгові бар’єри для наших великих компаній і працівників. Якщо ці тарифи і бар’єри не будуть скасовані, – ми зробимо свій 20% тариф на всі їхні машини, які приїжджають у США. Будуйте їх тут!

Дональд Трам заявив про підвищення тарифів на європейські машини якраз під час розслідування Департаменту торгівлі США. Місяць тому він доручив цій структурі дізнатися як імпорт автомобілів та запчастин з Європи впливає на американську автоіндустрію, її розвиток та впровадження нових технологій у вітчизняні авто.

В адміністрації ідею президента підтримують. Секретар Департаменту торгівлі Вілбур Росс заявляє : «Існують докази, через які можна припустити, що десятки років імпортування вбивало нашу автоіндустрію». Політик пообіцяв перевірити це до кінця літа за допомогою «чесного й відкритого розслідування».

Але Трамп як завжди поспішає з різкими висловлюваннями і вже взявся за нову проблему, яка заважає побудові сильного суспільства: «Ключові індустрії, як автомобілебудування і виробництво автозапчастин, є найважливішими в становленні нас як Нації».

Як пише The Guardian, для найбільших європейських автовиробників – Volkswagen, Daimler і BMW – ринок США є другим за величиною після Китаю. А продаж автомобілів і запчастин взагалі становлять більшість експортного доходу Німеччини.

Доказом цього стало помітне падіння цін та продаж акцій Daimler, Volkswagen і BMW після заяви Трампа.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!