Головна Новини Tesla змінює правила гри: новий американський завод із технологіями з Китаю

Tesla змінює правила гри: новий американський завод із технологіями з Китаю

0
22

Tesla Inc. планує розширення виробництва батарей у Неваді, відкриваючи невеликий завод із використанням не задіяного обладнання від китайської компанії Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. За інформацією обізнаних джерел, автовиробник має намір придбати обладнання у CATL та встановити його у місті Спаркс.

Управління заводом повністю перебуватиме в руках Tesla, яка також покриє всі витрати. Персонал CATL братиме участь лише в установці обладнання. Завод вироблятиме елементи для батарей Megapack, призначених для великих енергетичних сховищ, у рамках зусиль з локалізації виробництва літій-залізо-фосфатних батарей у США.

Такий крок Tesla розглядає як економічно вигідний спосіб організації нових виробничих потужностей. Це рішення посідає період посиленого контролю з боку американських законодавців та адміністрації Байдена над технологічною співпрацею з Китаєм, включаючи виробництво батарей. Купівля Tesla допоможе уникнути критики, пов’язаної із залежністю американських компаній від китайських партнерств завдяки мінімальній участі CATL.

На тлі планів нового заводу Tesla також має намір подвоїти виробничі потужності існуючого заводу батарей в Латропі, Каліфорнія. Ці ініціативи підтримують твердження генерального директора Ілона Маска про те, що енергетичні операції Tesla зростатимуть швидше, ніж цьогорічний автомобільний бізнес компанії.

Спочатку завод матиме обмежений обсяг виробництва — близько 10 ГВт/год, — і буде розширено у разі успішного розвитку проекту та встановлення ланцюжка постачання. Очікується, що підприємство почне працювати не раніше 2025 року. Зрештою, тут може бути близько 20% від загального обсягу виробництва батарей Tesla в регіоні, включаючи місце розташування в Латропі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.