Ford відкликає два мільйони кросоверів через небезпечний дефект

0
322

У рамках першого відкликання цього року Ford запросить до сервісних центрів 1889110 власників Explorer, випущених з 2011 по 2019 рік. З’ясувалося, що у автомобілів під час руху може відлетіти зовнішня обробка передньої стійки лобового скла. Як зазначили у Національному управлінні з безпеки дорожнього руху США (NHTSA), через це можуть постраждати інші учасники дорожнього руху.

Ford дізнався про дефект ще в 2018 році, і з того часу отримав близько 14 тисяч скарг щодо гарантії на частини обробки, що відвалюються. Проте розслідування американська компанія розпочала лише у січні минулого року.

Причина, як з’ясували фахівці Ford, у неякісному конвеєрному складанні. Всі два мільйони відкликаних Explorer компанія планує перевірити протягом наступної весни. При необхідності фахівці в сервісних центрах виправлять кріплення.

Крім цього, Ford обіцяє компенсувати витрати тим, кому довелося ремонтувати автомобілі власним коштом.

Півроку тому Ford відправив у ремонт майже мільйон нових автомобілів, включаючи Expedition, Lincoln та пікапи F-серії. Приводом для відкликання стала відсутність інструкції, яка інформувала власника про те, як регулювати та знімати додаткові центральні підголівники.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!