У Японії зняли з продажу культовий седан

0
417

Mazda, на жаль, оголосила про припинення продажу свого середньорозмірного седана в Японії. Застаріла модель 6 знімають із виробництва на внутрішньому ринку, хоча спочатку планувалося, що автомобіль знімуть із виробництва у середині квітня. З моменту свого запуску 22 роки тому Atenza/6 була продана тиражем 226 437 екземплярів.

Існуючи з 2012 року, нинішнє покоління дуету седанів та універсалів набирало популярності протягом багатьох років. Його відхід з японського ринку пішов за відходом автомобіля зі США та Великобританії у 2021 та 2023 роках відповідно. У лаконічному прес-релізі, що розповідає про звільнення автомобіля з Японії, йдеться про те, що лінійка кросоверів CX повинна буде замінити сімейство Mazda 6.

На початку 2022 року Mazda виключила появу наступного покоління 6 на своїй новій задньопривідній платформі. Проте це не завадило японським ЗМІ розмірковувати про потенційну модель четвертого покоління. Торік Best Car заявила, що компанія, можливо, змінила свою думку після позитивних відгуків, отриманих на CX-60 та CX-90.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!