Українці масово позбуваються своїх автомобілів

0
257

Через війну Росії проти України, що триває, багато громадян нашої країни знайшли притулок у країнах Європейського Союзу. Для подорожі вони використовують власні автомобілі. В ЄС українські посвідчення водія визнають з 2022 року, а ось пересування на транспортних засобах з українською реєстрацією має конкретні тимчасові обмеження.

При цьому, пише “АвтоТема”, у Німеччині такий термін чітко не визначено, тому багато українців або продають машини, або відправляють їх в Україну.

Раніше українські біженці в Німеччині могли користуватися автомобілем з українськими номерами протягом шести місяців без необхідності його місцевої реєстрації. Згодом цей термін був продовжений до одного року з моменту прибуття. Водночас серед біженців поширилися чутки про те, що цей термін вже закінчився, і вони поспішають перереєструватися.

Водночас виникли проблеми з процедурою продажу автомобілів. Деякі автомобілі були продані за високою ціною, інші не могли знайти покупців через необхідність перереєстрації.

Багато автомобілів були куплені посередниками і перепродані в Україні, в той час як іншими покупцями були біженці, які вирішили перереєструватися в Німеччині.

Ціни на автомобілі в Німеччині були нижчими, ніж в Україні, а оголошення про продаж критикували як завищені. Не всі змогли продати свої автомобілі за бажаною ціною.

Телеграм-канал “Німеччина/Україна/Біженці” писав, що автомобілі повинні бути перереєстровані в Німеччині через рік, а невиконання цього правила карається штрафом.

Водночас, Асоціація “Майбутнє України” зазначає, що хоча існують загальні правила, їх тлумачення в різних федеральних землях різниться, що призводить до плутанини. Наприклад, Саксонія-Ангальт нещодавно продовжила термін дії дозволу на використання автомобілів з українською реєстрацією до двох років з моменту перетину кордону.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!