Для водіїв в Україні готується нова заборона

0
1040

Український уряд розглядає можливість заборонити автомобілі без глушників, щоб зменшити шумове забруднення.

Цей розгляд виник після того, як Михайло Подоляк, радник Секретаря Президента, наголосив на неспроможності поліції втрутитися в ситуацію з транспортними засобами, що створюють надмірний шум, схожий на звук іранських безпілотників “Шахід”. Щоб виправити цю ситуацію, наразі розробляється новий законопроект, який надасть поліції повноваження для ефективного вирішення цієї екологічної проблеми.

Пан Подляк наголосив на важливості дотримання демократичних норм, зазначивши, що в ліберальному суспільстві всі види діяльності, які прямо не заборонені, повинні вважатися дозволеними. Пан Подляк закликав народних депутатів взяти участь у дискусіях та прийняти відповідне законодавство для вирішення проблеми надмірного шуму транспортних засобів. Пан Подляк висловив оптимізм щодо того, що запропонований закон, як тільки він буде сформульований, запрацює ефективно.

Хоча дата завершення та прийняття цього законопроекту ще не визначена, Уряд активно працює над його впровадженням. Паралельно Верховна Рада України розглядає законопроект про визнання іноземних сертифікатів відповідності транспортних засобів, за винятком російських та білоруських. Цей законодавчий захід має на меті спростити процедуру митного оформлення імпортованих транспортних засобів на підставі реєстраційних документів та документів на право власності.

Очікується, що регулювання значно знизить вартість імпорту вживаних транспортних засобів та зменшить фінансове навантаження на українців, з очікуваною економією коштів у розмірі 100-200 доларів США. Однак важливо визнати, що транспортні засоби, які вважаються “зношеними” і не мають відповідної документації, все одно потребують сертифікації.

Очікується, що запропонована заборона на ввезення транспортних засобів без глушників отримає підтримку громадськості, особливо тих, хто страждає від шумового забруднення, спричиненого цими транспортними засобами. Чинне законодавство обмежує втручання поліції, але новий закон створить більш ефективні рамки для вирішення цієї проблеми.

Вихлопні системи

Крім того, законодавчі заходи щодо сертифікатів відповідності для іноземних транспортних засобів демонструють намір України сприяти імпорту більш доступних вживаних транспортних засобів, що, ймовірно, буде позитивно сприйнято громадськістю. Ці регуляторні зміни демонструють проактивний підхід України до зміни своєї політики з метою забезпечення добробуту та інтересів своїх громадян.

Таким чином, розгляд Україною питання про заборону транспортних засобів без глушників у поєднанні із зусиллями щодо визнання іноземних сертифікатів відповідності транспортних засобів є кроком до зменшення шумового забруднення та економічного полегшення для населення. За допомогою цих регуляторних змін Уряд прагне збалансувати потреби автовласників та громадськості, а також сприяти створенню гармонійної та економічно вигідної атмосфери.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!